Verhalen voor bedrijven

Ook in bedrijven neemt de behoefte aan goed gemaakte, karaktervolle verhalen toe. Medewerkers zijn immers de ambassadeurs van ‘De Zaak’ en die wil je een gezicht geven, ook voor de buitenwereld.

De tijd van het statische smoelenboek is voorbij. De lezer wil graag persóónlijke verhalen. Die portretten moeten gaan over drijfveren, variërend van de inzet voor een nieuw product tot de bijdrage aan een externe vrijwilligersorganisatie.

Het kan allemaal!

Zo werkt het

Als je belangstelling hebt voor de verhalen van Top Stories, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens die ontmoeting spreken we de wensen van jouw bedrijf door. Ik denk met je mee en doe je suggesties aan de hand (indien nodig).

Als we wederzijds de samenwerking zien zitten, dan zet ik onze afspraken op papier, inclusief de afgesproken doelstellingen, output en natuurlijk het tijdpad. Daar zetten we alle twee een krabbel onder.

En dan ga ik hard aan het werk..

Microsoft Stories

Steeds meer bedrijven kiezen voor een ‘journalistieke’ presentatie van hun medewerkers. De persoonlijke portretten worden goed geschreven en de bijgevoegde foto’s of video’s zijn prachtig. De komende tijd zal ik op deze pagina een paar voorbeelden laten zien.

Microsoft heeft last van een ‘stoffig’ imago. Het bedrijf bestaat -voor ons gevoel- al sinds de uitvinding van de computer. Het is groot, grijs en ambtelijk. Ik weet het: dat zijn allemaal vooroordelen, maar toch. Ons beeld van Microsoft is veel saaier dan dat van Apple, YouTube, of Google. Niet dan?!

Microsoft wil haar ‘menselijke’ gezicht laten zien en is gestart met een prachtige website ‘Microsoft Stories’. Je treft er persoonlijke verhalen van medewerkers. Het ziet er allemaal ongelooflijk gelikt uit. Natuurlijk wordt er ook wel reclame gemaakt voor de bedrijfsproducten, maar dat stoort nergens. Klik maar eens op het plaatje van ‘a gang of four’ en laat je verrassen door Microsoft.

Screenshot van Microsoft Stories 'A Gang of four'
Foto van een jonge vrouw achter een bureau met een laptop.
Marieke Gerritse, My Dutch Company
Foto van een man met een toetsenbord op schoot.
Jan Pieter Geersing, Audiochef
Profielfoto van Erik Zoomers.
Erik Zoomers, Webusers